Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-02@15:42:30 GMT

خودروهای دیزلی متهم نخست آلایندگی هوا

تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۲۵۷۳۷

خودروهای دیزلی متهم نخست آلایندگی هوا

‍‍‍‍‍‍

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از شبکه خبر، محمد مهدی میرزایی قمی، با حضور در برنامه گفتگوی ۱۸:۳۰ با اشاره به وضعیت نامطلوب آلودگی در اکثر کلانشهر، افزود: هم اکنون شهر‌های تهران، کرج و اصفهان بیشترین میزان آلودگی هوا را در شهر‌های کشور دارند و شهرای اراک، مشهد و تبریز نیز با توجه به صنایع آلاینده پیرامون خود به فراخور از آلایندگی هوا برخوردار هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه معمولا در ۶ ماهه دوم سال به دلیل سردی هوا پدیده وارونگی رخ می‌دهد، گفت: ۳ عاملاصلی باعث ایجاد این وارونگی هوا می‌شود.


او گفت: در رتبه نخست وسایل نقلیه دیزلی سبک نیمه سنگین و سنگین، در رتبه دوم نیروگاه‌ها و صنایع و در رتبه سوم موتورسیکلت‌های کاربراتوری و فرسوده قرار دارند.

میرزایی قمی افزود: در تهران بر اساس مطالعات، سهم وسایل نقلیه دیزلی در آلایندگی هوا و تولید ذرات معلق ۲.۵ میکرون ۳۳ درصد است.

او بهترین راهکار برای کاهش میزان آلایندگی هوا در کلانشهر‌هایی مانند تهران و اصفهان را جلوگیری از تردد خودرو‌های دیزلی به محدوده این شهر‌ها  عنوان کرد.    مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سازمان هواشناسی در ارتباط تصویری با برنامه با اشاره به تداوم پایدای هوا در اکثر مناطق کشور تا پایان هفته آینده گفت: شنبه و یکشنبه هفته آینده بدترین روزها در میزان آلودگی هوا در کشور پیش بینی می شود.    صادق ضیائیان افزود: با توجه به پایدار بودن شرایط جوی، هرچقدر آلاینده بیشتر تولید شود آلودگی هوا بیشتر خواهد شد و ممکن است با ادامه همین روند شاهد صعود میزان آلاینده ها در هفته آینده در تهران به بالای 200 باشیم.   مدیرعامل شرکت کنترل و کیفیت هوای تهران هم در ادامه گفت: براساس داده های شرکت کنترل ترافیک تهران مربوط به وضعیت ترافیکی قبل و بعد از اعمال محدودیت های ترافیکی در تهران و بررسی آنها به این نتیجه رسیدیم که در زمان اعمال این محدودیت ها ترافیک در محدوده زوج و فرد و طرح ترافیک افزایش یافته است!
حسین رضا شهیدزاده دلیل اصلی این افزایش را استفاده شهروندان از خودرو شخصی به دلیل رعایت فاصله اجتماعی و استفاده نکردن از خودروهای عمومی و مترو بیان کرد.     وی در ادامه افزود: با توجه به استفاده صنایع آلاینده پیرامون شهر تهران از سوخت های پرگوگرد مانند گازوئیل هم اکنون سهم این صنایع از خودروهای دیزلی در تولید so2 بیشتر است.   شهیدزاده با اشاره به وجود بیش از ۸۰۰ دستگاه دوربین در معابر ورودی شهر تهران برای ثبت و جریمه خودرو‌های فاقد معاینه فنی توسط شهرداری گفت: به دلیل ناهماهنگی‌های موجود، برای حدود ۲۰۰ دستگاه از این دوربین‌ها کد جریمه تعریف نشده است.   معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران با اشاره به تشکیل کمیته اضطرار آلودگی هوا در استانداری گفت: متاسفانه در روزهای اخیر روند تولید گاز so2 در تهران خصوصا در نیمه شب بسیار افزایش یافته است و به احتمال زیاد روز جمعه جهت اتخاذ تصمیمات جدید برای کنترل آلودگی هوای تهران، کمیته اضطرار تشکیل خواهد شد.   عبدالرضا چراغعلی کلید اصلی کاهش این آلاینده ها را همراهی مردم و دستگاه ها در کاهش میزان مصرف سوخت دانست. حجم ویدیو: 80.79M | مدت زمان ویدیو: 00:24:34 دانلود ویدیو پربیننده ترین کوهنوردی بهاره رهنما و همسرش +عکس بهاره رهنما در برف +عکس سیدمحمد خاتمی عزادار شد توییت ظریف درباره احتمال جنگ شرایط اختصاصی استخدام بیش از ۲۷هزار معلم +جزییات

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: آلودگی هوا هوای پایتخت خودرو دیزلی آلودگی هوای پایتخت آلایندگی هوا آلودگی هوا شهر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۲۵۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم

همشهری آنلاین - مجید جباری: ۷میلیون ایرانی در حاشیه آلوده‌ترین پهنه آبی در شمال کشور زندگی می‌کنند. پژوهشکده اکولوژی دریای خزر وابسته به مؤسسه تحقیقات شیلات در سال ۱۳۹۱میزان آلودگی‌های نفتی دریای خزر را، بیش از ۱۲۲هزار تن در سال اعلام کرد؛ رقمی که با توجه به وقفه چندساله همکاری‌های مشترک ۵کشور عضو کنوانسیون تهران، به‌احتمال زیاد حالا شرایط بحرانی‌تری دارد. اما فاضلاب‌های شهری، سموم کشاورزی و پساب‌های صنعتی و آلاینده‌های رادیواکتیو که از کشورهای حاشیه خزر وارد این اکوسیستم آبی بسته می‌شود، وضعیت دریای خزر را چنان بحرانی کرده است که مشاور معاون محیط‌زیست دریایی سازمان حفاظت محیط‌زیست می‌گوید: «برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم.»

آلودگی خزر به قدری افزایش یافته است که ماهیگیران تالاب انزلی هم از مهاجرت آبزیان این تالاب بین‌المللی به‌دلیل افزایش آلودگی آب خبر داده و گفته‌اند که آلودگی خزر و به تبع آن آلودگی تالاب‌ها و پهنه‌های وابسته به خزر منجر به مرگ‌ومیر و مهاجرت آبزیان این اکوسیستم شده و حتی ماهیان خزر را به سمومی نظیر جیوه و سرب آلوده کرده است.

بحران آلودگی خزر، اما موجب شد تا دولت ایران بعد از ۶سال وقفه در همکاری‌ مشترک با کشورهای حاشیه خزر برای صیانت از این پهنه آبی و کنترل و جلوگیری از آلودگی بیشتر آن، نشست مشترک وزیران ۵کشور حاشیه خزر را برگزار و کنوانسیون خزر را پس از ۶سال وقفه زنده کند.

پدیده بسیار خطرناک در سواحل شمالی کشور | پیامدهای پسروی آب دریای خزر ؛ هشدار به مردم صادر شد کنوانسیون تهران چیست و چه اهدافی دارد؟

سال ۱۳۸۲، ۵کشور حاشیه دریای خزر شامل ایران، روسیه، جمهوری آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان در توافقنامه‌ای که کنوانسیون تهران نام گرفت، تفاهم کردند برای کاهش و کنترل آلودگی، جلوگیری و کنترل گونه‌های مهاجم، حفاظت و احیای منابع زنده دریایی، مدیریت مناطق ساحلی، بحث مربوط به نوسانات تراز آب دریای خزر و مجموعه فعالیت‌های پایشی با یکدیگر همکاری کنند. کنوانسیون تهران ۳سال بعد در سال ۱۳۸۵برای ۵کشور لازم‌الاجرا و قرار شد نمایندگان این کشورها حداکثر ۲ سال یک‌بار در نشست مشترکی شرایط خزر را در قالب پروتکل‌های کنوانسیون تهران بررسی و برای مقابله با مخاطرات این پهنه آبی تصمیم‌گیری کنند.

سهم ایران در آلودگی خزر

مشاور معاون محیط‌زیست دریایی سازمان حفاظت محیط‌ زیست درباره کنوانسیون تهران گفتکنوانسیون تهران معاهده نسبتا جدیدی است. طبق قوانین این کنوانسیون باید حداکثر ۲ سال یک‌بار نشست وزیران کشورهای عضو برگزار شود، اما از آخرین نشست بیش از ۶سال گذشت و این نشست‌ها متوقف شد تا اینکه سال گذشته، کاپ ۶بعد از این وقفه برگزار و یک گام برای مقابله با تهدیدات خزر برداشته شد.»

فرناز شعاعی، مشاور معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست

فرناز شعاعی درگفت‌وگو با همشهری آنلاین افزود: کنوانسیون تهران، ۴پروتکل تدوین شده دارد که ۲پروتکل آن برای کشورهای عضو لازم‌الاجرا شده است. یکی «پروتکل مقابله با شرایط اضطراری نفتی در دریا» و دیگری «پروتکل مقابله با آلودگی‌های با منشأ خشکی». برخی اقدامات کارشناسی برای تهیه دستورالعمل‌های اجرایی و کارهایی که لازم است در منطقه به اجرا دربیاید، درقالب این ۲پروتکل در حال انجام است. کنوانسیون تهران ۲ پروتکل دیگر هم دارد که به امضای اعضا رسیده، اما هنوز لازم‌الاجرا نشده است. «پروتکل حفاظت از تنوع زیستی» که منتظر روسیه هستیم و «پروتکل ارزیابی اثرات زیست‌محیطی فرامرزی» که ۴ کشوردیگر آن را تأیید کرده‌اند و این پروتکل در مجلس شورای اسلامی ایران در نوبت تصویب نهایی است. این پروتکل‌ها بازوهای اجرایی کنوانسیون تهران هستند و کارها و مذاکرات و جلسات کارشناسی منطقه‌ای هم در راستای کنوانسیون در جریان است. امیدوارم بعد از عملیاتی شدن این پروتکل‌ها شرایط دریای خزر بهبود پیدا کند.»

او گفت:«بخش عمده‌ای از آلودگی‌هایی که وارد دریای خزر می‌شوند منشأ انسانی دارند و از خشکی وارد دریا می‌شوند. ایران هم در کنار ۴ کشور دیگر، یکی از کشورهایی است که از نظر سموم و پساب کشاورزی و فاضلاب شهری و روستایی و خانگی در آلودگی دریای خزر نقش دارد شرایط دریای خزر شرایط مطلوبی نیست و من به شخصه برای شنا هم به دریای خزر نمی‌روم. بنابراین امیدواریم اجرای پروتکل‌های کنوانسیون تهران روی کاهش آلودگی‌های خزر، بهبود وضعیت مردم ساکن در حاشیه این پهنه آبی و همچنین حفاظت گونه‌ها و زیستگاه آبزیان خزر تأثیر مثبتی داشته باشد.

کد خبر 848523 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها استان مازندران آلودگی آب نفت استان گیلان استان گلستان نفت - آلودگی دریای خزر محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • تولید خودروهای برقی گامی برای کاهش آلودگی‌هوا است
  • طرح ویژه پلیس برای کاهش مرگ موتورسواران و عابران پیاده
  • هوای تهران «پاک» است
  • مشکل کمبود نیروهای پلیس راهور در شهرها را با برون‌سپاری رفع می‌کنیم
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • تداوم تنفس هوای مطلوب در تهران
  • خودروهای آلاینده صوتی در تبریز توقیف می‌شوند
  • خودروهای آلاینده صوتی در تبریز توقیف می شوند